Recept voor fudge met rode vruchten en witte chocola, fris en zoet tegelijkertijd. Vandaag deel ik het recept voor deze fudge met jullie. Ik kreeg veel reacties op de pepernotenfudge met pure en melkchocola en wilde een frisse variant bedenken. Zo ontstond het idee voor de gevriesdroogde rode vruchten fudge met o.a. witte chocola. Daarnaast wilde ik ook eens experimenteren met gevriesdroogde vruchten, hier zag ik wat ideeën over op internet. Als je de gedroogde rode vruchten in de keukenmachine doet krijg je een mooie felrode poeder waarmee je de fudge mooi kan kleuren. Ik deel vandaag het recept voor fudge met rode vruchten en witte chocola. Doe je mee?

Wat heb je nodig?

* 400 gram witte chocola

* 1 blikje gecondenseerde melk (379 gr)

* 30 gr ongezouten boter

* Gevriesdroogd rood fruit (AH)

* Witte Oreos (Aktion, soms AH)

* Sprinkles (ik kon het niet laten)

* Brownie bakvorm (20×30) (Als je geen vierkante bakvorm hebt, dan kun je ook een klein ovenschaaltje gebruiken).

* 2 pannen in verschillende formaten

* Keukenmachine om het gedroogde fruit te vermalen (anders een zakje en een deegroller)

Voor dit fudge recept verhit je alles ‘ au bain marie ‘, hiervoor doe je een laagje water in een pan en zet hierboven een kleinere pan. Je verhit het water maar zorgt ervoor dat de bovenste pan het water niet raakt.

Hoe maak je het?

🍫 Bekleed de vorm met bakpapier en laat de randen over de bakvorm heen vallen zodat je de fudge na het maken makkelijk kan optillen.

🍫 Hak chocola in grove stukken (bij chocoladecallets is dit niet nodig).

🍫 Vermaal de helft van het potje vruchten in de keukenmachine. Andere optie: Doe de vruchten in een zakje en sla hierop met een deegroller

🍫 Ik zeefde de vermalen vruchten voor een fijnere poeder. Ook bewaarde ik de grovere korrels die ik overhield om de fudge mee te decoreren

🍫 Verwarm 15 gram boter ‘ au bain marie ‘ totdat deze gesmolten is. Voeg nu de helft van de witte chocola toe en roer zachtjes door. Vlak voordat de witte chocola helemaal gesmolten is, schenk je de helft van het blikje gecondenseerde melk in de pan. Roer nog even door tot de chocola volledig is gesmolten (verwarm niet te lang anders wordt het mengsel te dik). Verspreid de witte fudge met een spatel gelijkmatig over de vorm en zet voor minimaal 30 minuten in de koelkast (of totdat het mengsel hard aanvoelt).

🍫 Maak ondertussen de witte chocolade fudge met rode vruchten door wederom 15 gram roomboter te smelten. Vervolgens de rest van de witte chocola toe te voegen en net voordat de chocola gesmolten is, de gecondenseerde melk. Roer vervolgens het rode vruchten poeder door het mengsel.

🍫 Haal de vorm uit de koelkast en giet de vruchtenfudge over de witte chocoladefudge. Verspreid met een spatel de rode vruchten fudge totdat de bovenkant volledig bedekt is.

Decoreren en vingers aflikken

🍫 Het leukste deel: decoreren! Leg stukjes oreo en wat gevriesdroogde vruchten op de fudge en druk deze er zachtjes in, strooi vervolgens de sprinkles en de vruchtenkorrels eroverheen. (Je kunt eventueel ook pistachenoten toevoegen)

🍫 Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Maak vervolgens een mes warm en snij de fudge in stukjes (maak de stukjes niet té groot, het kan machtig zijn😉).

🍫 Eet op en lik je vingers af

Ik vind de fudge koud het lekkerst maar dat is persoonlijk. De fudge is zeker wel 5 dagen houdbaar als je deze in de koelkast bewaart.

Zoek je nog meer leuke recepten? Probeer dan eens deze Geo hearts of tips om je taart de decoreren

Ik wens je veel Baking Vibes toe!