Deze lekkere pepernoten fudge is makkelijk te maken en super feestelijk voor pakjesavond! De pepernoten fudge wordt leuk versierd met strooigoed en discodip. Je maakt deze fudge met twee lagen chocola, wit en puur. De pure chocola wordt gemengd met gecondenseerde melk waardoor de smaak wat zoeter wordt. De fudge met pepernoten is ook leuk om samen met kinderen te maken en je hebt geen oven nodig. Eigenlijk heten pepernoten kruidnoten, maar ach, who cares! Doe je mee?

Wat heb je nodig?

* 200 gr witte chocolade

* 200 gr pure chocolade

* 1 blikje gecondenseerde melk (379 gr)

* 30 gr ongezouten boter

* Strooigoed (Bij de kruidvat verkopen ze kleine uitdeelzakjes)

* Discodip

* Brownie bakvorm (20×30) Als je geen vierkante bakvorm hebt, dan kun je ook een klein ovenschaaltje gebruiken.

* Bakpapier

* 2 pannen in verschillende formaten

Voor dit fudge recept verhit je alles ‘ au bain marie ‘, hiervoor doe je een laagje water in een pan en zet hierboven een kleinere pan. Je verhit het water maar zorgt ervoor dat de bovenste pan het water niet raakt.

Hoe maak je het?

🍫 Bekleed de vorm met bakpapier en laat de randen over de bakvorm heen vallen zodat je de fudge na het maken makkelijk kan optillen.

🍫 Hak de pepernoten en de chocola in grove stukken (bij chocoladecallets is dit niet nodig).

🍫 Verwarm 15 gram boter ‘ au bain marie ‘ totdat deze gesmolten is. Voeg nu de stukjes pure chocola toe en roer zachtjes door. Vlak voordat de chocola helemaal gesmolten is, schenk je de helft van het blikje gecondenseerde melk in de pan. Roer nog even door tot de chocola volledig is gesmolten (verwarm niet te lang anders wordt het mengsel te dik). Meng vervolgens de stukjes pepernoten er doorheen en giet het chocolademengsel in de vorm. Verspreid de chocola met een spatel gelijkmatig over de vorm en zet voor minimaal 30 minuten in de koelkast (of totdat het mengsel hard aanvoelt).

🍫 Maak ondertussen de witte chocolade fudge door wederom 15 gram te smelten, vervolgens de chocola toe te voegen en net voordat de chocola gesmolten is, de gecondenseerde melk. Haal de vorm uit de koelkast en giet het witte chocolademengsel over de pure heen. Verspreid met een spatel de witte chocolademengsel totdat de bovenkant volledig bedekt is.

🍫 Nu komt wat mij betreft het leukste deel: decoreren! Leg strooigoed op de fudge en druk deze er zachtjes in, strooi vervolgens de discodip eroverheen. Als je met chocolade wilt versieren, zorg dan dat de fudge niet te heet is, anders smelt het.

🍫 Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Maak vervolgens een mes warm en snij de fudge in stukjes (maak de stukjes niet té groot, dan eet je visite ook nog andere snacks die op tafel staan 😉). Ik vind de fudge koud het lekkerst maar dat is persoonlijk. De fudge is zeker wel 5 dagen houdbaar als je deze in de koelkast bewaart.

🍫 Eet op en lik je vingers af

Zoek je nog meer leuke recepten voor pakjesavond? Probeer dan eens deze chocolademelkbollen of gezellige Sintcupakes!

Ik wens je veel baking vibes toe!