Hoe maak je Oreo bonbons? Ik maakte de bonbons voor kerst, supergezellig en feestelijk! Ze worden ook wel ‘chocolate covered Oreos’ genoemd. Wederom een makkelijke techniek waar je geen oven voor aan hoeft te zetten. Deze bonbons maakte ik in kerstthema maar ze zijn leuk voor elke gelegenheid, van babyshower tot trouwbedankje. Onder aan deze pagina staat een video van het hele proces van de kerst Oreo bonbons. Maar eerst vertel ik je stap voor stap wat je nodig hebt en hoe je deze maakt, doe je mee?

Wat heb je nodig?

* Rode Decomelts

* Witte chocola of witte decomelts om te decoreren (staat niet op de afbeelding hieronder)

* Witte Oreos (deze kocht ik bij de Action), zwarte Oreos kunnen ook

* Sprinkles (strooisels) en eetbare glitter

* Funcakes suikerdecoratie gingerbread

* Spuitzak

* Chocolademal Oreo

Hoe maak je het?

Onder aan deze post vind je een video, maar ik zal eerst stap voor stap uitleggen hoe ik de Oreo bonbons maak:

🍫 Smelt de decomelts au bain marie

🍫 Vul de rondjes van de Oreo chocolademal met 2 eetlepels van de gesmolten decomelts

🍫 Leg de Oreos hier bovenop en druk vervolgens lichtjes aan

🍫 Vul de rondjes van de mal daarna op tot aan de rand

🍫 Zet de chocolademal voor ongeveer 15 minuten in de koelkast

🍫 Duw zachtjes de bonbons aan de onderkant van de mal een beetje naar boven en pak vervolgens de Oreo bonbons uit de vorm.

🍫 Klaar om de Oreo bonbons te versieren (of om alvast te proeven!).

Als je chocola gebruikt voor het maken van de Oreo Bonbons, dan adviseer ik om eerst de chocola te tempereren. Getempereerde chocola zal namelijk iets krimpen waardoor je de bonbons makkelijker uit de vorm krijgt. Je kunt de bonbons uit de koelkast eten maar op kamertemperatuur zijn ze ook heerlijk! Bewaren kan dus ook buiten de koelkast. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo zijn deze ook leuk om in ‘ baby’ thema te maken of met een ander thema. Je kunt ook eerst glitters op de bodem strooien voordat je de gesmolten decomelts er in giet. Op mijn Instagram vind je meer inspiratie.

Wil je nog meer technieken leren? Kijk dan ook eens naar mijn artikel over het maken van cakesicles of deze leuke warme chocoladebollen.

Ik wens je veel Baking Vibes toe!