Geo hearts, Instagram staat bol van deze mooie geometrische hartjes! Deze Geo hearts zijn leuk om te maken en te geven vooral nu het bijna Valentijn is. Je gebruikt voor deze hartjes eigenlijk min of meer dezelfde techniek als bij de cakesicles. De Geo hearts kun je in allerlei soorten en kleuren maken en met de lekkerste vulling! HARTstikke leuk! Ik laat je stap voor stap zien hoe je deze maakt en geef je nog tips en variaties. Ook deel ik een video met je, doe je mee?

Wat heb je nodig?

– Geohearts vorm voor kleine hartjes (Bakmutsenzo.nl, Amazon.nl of Bol.com, )

– Lepel of kwastje

Spuitzak of vershoudzakje 

– 500gr witte Deco melts van Funcakes of (smelt)chocola

– Kleurstof, geschikt voor het kleuren van Decomelts en chocola. Bijvoorbeeld die van Colourmill, deze is op oliebasis.

– 1 pak Oreos in gewenste smaak (is genoeg voor 8 hartjes) of Oreokruimels in een zak

– 1 á 2 eetlepels roomkaas of monchou

Sprinkles (strooisels) en eventueel eetbare poeders/glitters/pompspray

Hoe maak je Geo hearts? 

(Zorg dat de vorm goed schoon en vetvrij is voordat je begint)

 1. Verwarm de decomelts au bain marie of in de magnetron.

Au bain marie: Dit doe je door een kleinere pan/vuurvaste schaal op een grotere pan water met een klein laagje water te zetten. Zorg dat de bovenste pan/schaal het water niet raakt. Zet het zachtjes aan en verwarm de decomelts totdat ze helemaal gesmolten zijn, roer af en toe even in de pan. 

Magnetron: Verwarm de melts op maximaal 500W en roer de decomelts elke 20 seconde door. Stop wanneer de melts bijna helemaal gesmolten zijn en nog een beetje zichtbaar zijn. Haal het schaaltje uit de magnetron en roer daarna nog even door met een lepeltje totdat ze helemaal gesmolten zijn.

2. Als je de decomelts een kleurtje wilt geven, voeg dan de kleurstof druppel bij druppel toe tot de gewenste kleur is ontstaan. Roer de kleur goed door.

3.Vul met een eetlepel de vormpjes en spreidt de decomelts met de lepel of een kwastje. Zorg dat alle randen tot aan boven toe bedekt zijn.

4. Zet de vorm op een harde broodplank of dienblad zodat je de vorm makkelijk in de koelkast krijgt. 

5. Zet de vorm in de koelkast voor minimaal 15 min of tot de decomelts goed hard zijn geworden. 

Als je een dikkere laag wilt, dan herhaal je de bovenste stappen.

6. Maak ondertussen de vulling door de Oreokoekjes te verkruimelen. Dit kun je in een keukemachine doen maar ook door ze in een zakje te doen en met een deegroller erop te slaan. 

7. Doe de kruimels in een schaal en voeg een eetlepel roomkaas toe. Meng de kruimels met de roomkaas todat je een bal kunt maken van het mengsel.

8.Haal de hartjesvorm uit de koelkast.

9. Pak een stukje van het Oreomengsel en vul de hartjes met een lepel of met je vingers. Zorg dat er aan de bovenkant ruimte overblijft zodat je straks het hartje goed dichtkrijgt met de decomelts.

10. Doe de vorm weer voor minimaal 15 minuten terug in de koelkast. 

11. Als de decomelts zijn gaan stollen, zet het vuur dan weer even kort aan tot ze weer zijn gesmolten, even doorroeren. (Of zet het bakje weer in de magnetron)

12. Haal de hartjesvorm uit de koelkast. 

13. Maak de hartjes dicht door met een eetlepel de gesmolten decomelts erop te schenken totdat de cake niet meer te zien is 

14. Zet de vorm wederom terug voor minimaal 15 minuten of tot de decomelts goed hard zijn geworden 

Dan het leukste moment: versieren! 

15. Haal de hartjes uit de vorm door voorzichtig vanuit de onderkant de hartjes eruit te duwen

16. Spuit de hartjes eventueel in met een dust spray, of breng eetbare dust met een kwastje aan. Zo krijgt het hartje een mooie glans.

17. Smelt de decomelts (eventueel een andere kleur) en doe dit in een spuitzakje (of ander voedselveilig zakje). Knip een klein gaatje aan de onderkant en maak lijnen, cirkels of andere figuren op de hartjes.

18. Versier met mooie sprinkles. Et voilá: Je mooie hartje is klaar om opgegeten te worden!

Tips:

🍫 Probeer ook eens andere koek of cakekruimels en i.p.v. roomkaas kun je ook smeerpastas proberen zoals Milky Way spread!

🍫 Maak gemarmerde hartjes door eerst met een kwast wat vegen van de ene kleur in de hartjesvorm te doen en dan te koelen. Daarna vervolg je de stappen in deze blog vanaf boven, maar dan in een andere kleur. Heel gaaf effect!

🍫 De hartjes zijn 3 dagen goed en moeten gekoeld bewaard worden, door de roomkaas die erin zit

🍫 Je kunt de hartjes ook gebruiken als chocolademelk hartjes! Gebruik hiervoor de techniek van de hot chocolate bombs.

Kun je geen genoeg krijgen van het decoreren of wil je juist iets bakken? Kijk dan ook een naar mijn 6 tips voor het maken van perfecte koekjes en het recept voor lekkere en luchtige cupcakes!

Bonus: Video!

Ik wens je veel Baking Vibes toe!