Je taart aan de bovenkant versieren, de mogelijkheden zijn eindeloos! Het decoreren met allerlei verschillende materialen en kleuren maakt dat het er feestelijk uitziet en dat je de taart snel wilt aansnijden, of juist niet 😉. Vandaag geef ik je 6 tips voor leuke decoraties op je taart. Versier je mee?

1. Sprinkles

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik dol ben op sprinkles (strooisels) op zowel mijn taarten als andere baksels! Voor mij is het een soort eetbare confetti die je rondstrooit en mij in de partymood brengt! In het begin strooide ik er dan ook op los op de bovenkant van de taart, maar nu probeer ik mijzelf iets meer in te houden. Sprinkels zijn in taartdecoratie winkels te koop maar ook online! Ik heb drie favorieten: Meringue Sisters, Sprinklelicious en Dutch Sprinkleshop. De Meringue Sisters verkopen naast mooie sprinkles o.a. ook mooie meringues en taarttoppers waar je de taart mooi mee kan decoreren. Sprinklelicious heeft ook meer dan alleen sprinkles, zij verkoopt ook een mooi merk voor eetbare kleurstoffen. Wat ik zelf regelmatig doe is de sprinkles aan de onderkant en wat sprinkles bovenop, afhankelijk van de andere decoraties.

Ik vind het zelf mooi om balletjes en figuurtjes te gebruiken en zogenaamde ‘rods’, dat zijn van die leuke staafjes die je zowel in een metallic als een matte variant kan kopen. Tegenwoordig zijn niet alle balletjes meer te hard voor oma haar kunstgebit, omdat je ook chocoladeballetjes kunt kopen, hoe cool! Let op dat niet alle sprinkles ‘bakvast’ zijn en soms verkleuren bij een te natte ondergrond.

2. Opspuiten met behulp van spuitmondjes

Met behulp van de juiste spuitmondjes en wat oefening kun je mooie toefjes (het woord alleen al: ’toefjes’!), randjes en meer decoraties spuiten. Ik heb verschillende spuitmondjes aangeschaft waaronder de 1M voor de toefjes en rozen maar ook de rand hier rechtsonder.

Met de 2D kun je o.a. drop flowers maken en met de 4/6 en 8B maak ik of een rand of een los toefje. De petal spuitmondjes zijn ook veelzijdig. De Wilton spuitmondjes met de nummers 001 t/m 12, zijn allemaal ronde spuitmondjes. Met de kleinste wordt veelal icing gespoten op o.a. koekjes, ook kun je er balletjes mee maken, lijntjes en mee schrijven. Hieronder zie je een schema van Wilton wat o.a. de mogelijkheden zijn:

3. Snoep en koek

Ik heb pas geleden twee snoeptaarten gemaakt, de mensen die mij kennen weten dat ik terughoudend ben met snoepjes geven aan mijn kinderen als er geen feestje is. Maar een snoeptaart voor een feestje vind ik stiekem wel écht een feestje om te maken! Alle kleuren en soorten snoep maken een bonte decoratie voor bovenop je taart. Het is nu een hobby van mij geworden om in verschillende winkels te zoeken naar traditionele maar ook naar originele snoepjes voor op de taart. Ik raad je aan om eens te kijken bij Søstrene Grene of de Flying Tiger, daar zie je andere snoepjes dan alleen kikkertjes en kersen. Ook de Action wil nog wel eens hele andere leuke snoep hebben en anders kun je scheppen bij de Jamin of andere bekende winkels. Zelf vind ik het leuk om met verschillende vormen, structuren en hoogtes van de snoep te werken. Wat ook gezellig staat, zijn koekjes tussen je opgespoten toeven. Ik gebruik het liefst Oreos’s en zelfgemaakte macarons, maar dit kunnen ook stroopwafels of andere koekjes zijn.

4. (Eetbare) bloemen

Bloemen, je kunt er zoveel kanten mee op! Zelf maken met flowerpaste of eetbare bloemen gebruiken en nog veel meer! In deze post leg ik uit hoe je jouw taart kan opfleuren met bloemen!

5. Taarttoppers

Ik bedoel dan met name de taarttoppers met namen of woorden erop in acryl, hout of papier. Hieronder zie je wat voorbeelden die ik kocht in taartdecoratie winkels maar ook online. Online zijn er veel aanbieders als je op Google zoekt, deze maken ook vaak gepersonaliseerde toppers! Ik koop ze soms ook bij Aliexpress als ik ze niet gelijk nodig heb. Soms zijn ze mooi om juist hoog op je taart te doen, maar je kunt ze er voor de variatie ook een stuk induwen.

6. Chocolade, candy melts en isomalt

Zowel met chocolade, candy melts als isomalt kun je heel veel kanten op! De chocoladewaaier op de foto links onder, is gemaakt met gesmolten Candy melts (deco melts) op bakpapier die ik lichtjes als een waaier vouwde. Daarna koelde ik deze in de koelkast totdat het hard werd en vervolgens kon ik hem zo van het bakpapier afhalen. Ik zal binnenkort nog een post schrijven met een uitleg hoe je een isomalt sail maakt zoals op de rechter foto hieronder. Deze staat al wel in het Engels in de highlights op mijn Instagram en je vindt er veel filmpjes over op internet.

En meer…

Ik zou nog uren door kunnen praten met de mogelijkheden voor taartdecoratie, maar ik hou nog graag wat inkt over voor de volgende posts. Als je baktips zoekt dan kun je hier op klikken of als je wilt weten hoe je cakesicles maakt, dan kun je hier klikken. Vragen of reacties? plaats ze onderaan deze pagina 😃.

Ik wens je veel Baking Vibes toe!