Vandaag laat ik je 5 taart trends zien om eens uit te proberen in (de tweede helft van) 2020. Sommige trends zijn al even gaande of net populair aan het worden. Er zijn trends die ik al toepas en sommige populaire taart trends wil ik zeker nog gaan proberen. Als het zover is, dan deel ik dit met jullie op mijn website. Ik wil jullie inspireren en aanmoedigen om met onderstaande taartdecoratie trends aan de slag te gaan. Lees je mee?

1. Drips

Deze taartdecoratie trend loopt al heel wat jaren maar is nog steeds erg populair! Drips zijn druppels die over en/of langs je taart naar beneden lopen. Ze zijn meestal gemaakt met ganache of kant en klare drips en kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Op de foto’s hieronder zie je zowel chocoladeganache druppels als kant en klare (EasyDrip, linksonderin). De Easydrip is superhandig, geeft een mooie drip en is in veel kleuren verkrijgbaar. EasyDrip vind ik persoonlijk wel minder geschikt om mijn hele bovenkant mee in te smeren omdat hij vrij hard wordt. Ik gebruik voor mijn zelfgemaakte drips een knijpfles met een smal mondje voor elegante smalle drips. Je kunt de drips ook met een lepel over de rand laten druppelen. Voordat ik de drip op de taart doe, test ik de drip eerst uit op de achterkant van een glas. Als de drip niet gelijk naar beneden zakt, dan is hij voor mij goed! Ook start ik altijd met de achterkant van de taart, voor het geval dat het toch nog iets te dun is. Als je Instagram hebt, dan zie je mij in dit filmpje aan het einde werken met de EasyDrip.

2. Strepen

Strepen op je taart! In Amerika helemaal een trend en is momenteel ook overgewaaid naar Nederland. Je maakt de strepen met een Icing comb, een schraper met zogenaamde inhammen erin, zoals deze. Hieronder zie je een uitleg van British Girl Bakes over het maken van gestreepte taarten. Zij is echt inspirerend en haar filmpjes zijn erg leerzaam.

Je ziet op veel Amerikaanse en Engelse filmpjes de taartschapers van Ester Cakes. Omdat deze van aluminium zijn, maken ze naar mijn idee strakkere lijnen. Al maanden probeer ik deze naar Nederland te krijgen, maar de verzendkosten zijn helaas erg hoog. Momenteel test ik ze van onze vriend AliExpress, deze zijn ook van RVS en bevallen tot nu toe ook! Zorg dat je taart na de ‘ crumbcoat’ en na het maken van de inkepingen goed gekoeld wordt. Smeer de taart in met een dikke laag botercrème zodat je niet de cake eronder gaat zien. Heb geduld met het schrapen, de lijnen zullen steeds strakker worden. Werk echter wel vlot zodat de botercrème van de vorige laag niet te zacht wordt.

3.Verven met eetbare kleurstof en/of met gekleurde botercrème

Op foto 1 en 2 zijn ‘ watercolour’ cakes te zien. Foto 1 is gemaakt door op een witte taart met eetbare verf te kleuren, hier een uitleg. Foto 2 is een watercolour techniek met structuur. Hij is gemaakt door Georgia van Georgiascakes, ook weer een aanrader om te volgen op bijvoorbeeld Youtube of Instagram!

Wat nu ook veel op taarten wordt geschilderd zijn bloemen! Deze worden ook zowel met eetbare verf als met gekleurde botercrème gedaan. Als je op Google zoekt naar ‘ painting on buttercream ‘ zul je veel voorbeelden en instructies vinden. Ook deze techniek staat boven aan mijn lijst (ja, het is een lange lijst 🤪).

4. Ombré cakes

Ombré betekend dat je met kleurtinten geleidelijk van licht naar donker gaat. Hoewel ombré taarten al even gemaakt worden, zie je dat het een techniek is die nog veelvuldig gebruikt wordt. En niet alleen meer in 1 kleur maar ook in verschillende kleuren. Dit kan zowel de binnen als de buitenkant zijn. Je kunt een airbrush gebruiken of drie verschillende kleuren boven elkaar smeren of opspuiten. Vervolgens kun je de taart gladmaken met een schraper. Naast gladde ombré taarten zie je nu ook veel taarten waarin structuur zit of de decoratie benadrukt het ombré effect. Hieronder wat voorbeelden.

5. Ricepaper veil

Dit is een vrij nieuwe taartdecoratie trend die ik zeker boven aan mijn lijstje heb staan om uit te proberen. Het is de ‘ ricepaper veil ‘, een mooi decoratiestuk die gemaakt is van rijstvellen. Ik gebruik rijstvellen als ik loempia’s maak met bijvoorbeeld tempeh of garnalen. Mijn kinderen vinden het altijd iets wonderlijks dat ze zacht worden als je ze in (lauw) water laat weken. Je koopt ze in de lokale supermarkt als harde vellen, bij de rijst e.d. Hieronder een filmpje hoe je dit pronkstuk kan maken.

Bron:2H

Ik ben benieuwd welke taartdecoratie techniek jij al toepast en welke jij uit gaat proberen. Wil je nog meer leuke tips? Lees dan ook eens mijn 6 tips over het decoreren van de bovenkant van je taart.

Ik wens je veel Baking Vibes toe!