Baking Vibes A reason to bake

Brigadeiros

Deze Braziliaanse chocoladeballetjes moet je echt eens proberen! Als kind was er bij elke feestje wel brigadeiros op de feesttafel te vinden, heerlijk vind ik ze!

Omdat ze relatief makkelijk te maken zijn met een paar ingrediënten, deel ik graag het recept van deze heerlijke brigadeiros met je. Je kunt ze als traktatie maken maar eigelijk passen ze wel bij elk feest!

De smaak van de gecondenseerde melk past goed bij die van de cacao. Brigadeiros hebben een iets zachtere structuur dan toffee en de hagelslag geeft het een lekkere bite. Heb je al trek gekregen? Mooi, aan de slag dan maar!

Wat heb je nodig?

* 1 blikje gecondenseerde melk

* 4 eetlepels cacao

* 1 eetlepel margarine

* hagelslag of andere sprinkles

* kleine cupcake papiertjes

Hoe maak je het?

🍫 Smelt de boter in de pan op middel-hoog vuur en voeg hierna de melk en cacao toe

🍫 Blijf roeren met een houten lepel totdat het mengsel dik wordt, bubbelt en loslaat van de bodem (het wordt vrij dik)

🍫 Haal de pan van het vuur (pas op heet 🔥 !) en laat het mengsel lauw worden, bij een gewone steelpan is dit al na ongeveer 10 minuten

🍫 Wrijf je handen in met boter (of crisco) en rol het mengsel tot balletjes van ongeveer 3 cm of 20 gram

🍫 Rol de balletjes tenslotte door de hagelslag of andere sprinkles en doe ze in het cupcakepapiertje

Bewaar de brigadeiros in een dichte doos in de koelkast voor maximaal 5 dagen

Eet smakelijk!