Baking Vibes A reason to bake
Featured Image

Mascarpone slagroom

Als je op zoek bent naar een frisse en lekkere vulling, dan moet je zeker deze mascarpone slagroom eens proberen! Ik was op zoek naar een lekker frisse vulling als tegenhanger van de botercrème waar ik mijn taarten mee afsmeer. Ik vond een recept voor mascarpone slagroom en was verkocht! Een vulling die makkelijk te maken is en geschikt voor veel toepassingen, bijvoorbeeld als vulling voor je scones, mmmmm. Zullen we beginnen?

Wat heb je nodig?

* 250 gram mascarpone

* 125 ml slagroom

* 2 zakjes vanille suiker

* 1 theelepel kristalsuiker

Hoe maak je het?

1. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en de kristalsuiker op tot een stevige room

2. Maak de mascarpone een beetje los met een lepel en voeg deze toe aan de slagroom

3. Klop voor ongeveer 10 seconden tot een egale romige massa. Als je te lang klopt wordt de room te slap.

4. Proef een hapje, om te keuren 😉

De room is met van alles te combineren, in de onderstaande taart combineerde ik het met verse aardbeien en bosbessenjam. Je kunt de mascarpone slagroom minimaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Ideaal om van tevoren te maken dus! Zoek je nog een lekker recept? Probeer dan ook eens deze luchtige botercrème.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 0A8B4F66-BADC-4DBF-A72F-583E776C823B_1_105_c-1.jpeg