Baking Vibes A reason to bake
Featured Image

Hoe maak je lolly’s?

In deze post leg ik je uit hoe je lolly’s maakt met Hard Candy Mix. Lolly’s worden in de van Dale omschreven als: ‘snoepgoed op een stokje’ , dat vind ik zó gezellig klinken (voor af en toe dan, anders vallen je tanden eruit 😉)! Je kunt ze maken om op te eten maar ze staan ook erg leuk op een taart. Chupa Chups heeft zelfs vegan lolly’s, ik heb hier echter nog geen recept van gevonden. De eerste lolly is vermoedelijk rond 1920 gemaakt, het idee er achter was dat kinderen er niet zo’n kliederboel van zouden maken (grappig!). Maar goed, alle snoepgoed op een stokje, we gaan beginnen met het maken van lolly’s!

Wat heb je nodig?

🍫 Lolly vormpjes (ik kocht ze bij Party Sweets)

🍫 Lollystokjes

🍫 Hard Candy mix, er zijn ook recepten met suiker of Isomalt.

🍫 Voedingskleurstof, ik gebruik Progel

🍫 Smaakstof (Ja, het is een soort scheikundeles)

🍫 Sprinkles

🍫 Bakspray (staat niet op de foto)

🍫 Suikerthermometer

🍫 Eventueel suikerhandschoenen

Hoe doe je het?

1. Leg de lollystokjes in de vorm en spray de vormpjes in met de bakspray

2. Leg sprinkles (of andere versiering) alvast in de vorm. Op de foto legde ik ze bovenop de lolly, maar dat werkte niet omdat ze bovenop blijven liggen.

3. Mix water met de Candy Mix en zet op middelhoog vuur

4. Warm op tot 140 graden

5. Schenk het mengsel in de vormpjes, pas op het is erg heet!!

6. Laat de lolly’s volledig afkoelen en haal ze vervolgens uit de vorm

Als er nog veel luchtbellen in de lolly’s zitten, dan kun je ze met een kookbrander er nog uit branden. Let op dat de lolly’s geen scherpe randjes bevatten, dit kun je voorkomen door het vormpje niet te hoog te vullen.

Meer tips en inspiratie

Lolly’s kun je ook maken met eetbare bloemen erin, ik heb het geprobeerd maar de bloemen krompen door de hitte van de hard Candy Mix. Hier moet ik dus nog even verder onderzoek naar doen 😉. Je kunt met de vormpjes ook chocoladelolly’s maken, dit kan met getempereerde chocola maar ook met candy melts! Zie afbeelding hieronder. Maak ze leuk af met sprinkles of fondant figuurtjes.

Als je mooie en creatieve lolly’s als inspiratie wilt zien, kijk dan eens bij de lolly’s van ‘Sugar pop’. Zij maken echt fantastische lolly’s bijvoorbeeld als bedankje voor een bruiloft. Ik vermoed dat zij de letters maken met transfersheets. Wil je ook eens proberen om cakesicles te maken? Kijk dan eens naar mijn post over het maken van cakesicles.

Ik wens je veel Baking Vibes toe!