Baking Vibes A reason to bake

Cakesicles

Ik laat je in deze post zien hoe je cakesicles maakt, de cakeijsjes zien er uit als mini-magnums, maar smelten niet! Ik vind ze té schattig! Raymond Tan uit Melbourne vond dat het na het cakepop tijdsperk, tijd was voor iets nieuws! Hij is de bedenker van de cakesicle en maakt ze zelfs in hele unieke smaken zoals witte lotus en zwart sesamzaad. Ik hou het qua smaak nog even eenvoudig, bij vanille. Doe je mee, dan maken we samen cakesicles!

Wat heb je nodig?

🍫 Biscuit, (of cake, cupcakes, etc.)

🍫 Botercrème (ik gebruikte Swiss meringue botercrème)

🍫 Candy melts

🍫 Silikomart ice cream mould mini classic

🍫 Ijsstokjes

🍫 Kleurstof

🍫 Sprinkles en/of andere versieringen

Hoe maak je cakesicles?

1. Verkruimel de biscuit in de keukenmachine, dit kan ook met de hand.

2. Doe lepeltje voor lepeltje de botercrème erbij totdat je een balletje ervan kunt draaien die niet gelijk uit elkaar valt.

3. Smelt de candy melts in de pan en voeg een beetje kleurstof toe tot de gewenste kleur bereikt is.

4. Vul de vormpjes met een laagje van de candy melts en bedek hierbij ook de rand tot bovenaan, zie afbeelding hieronder.

5. Steek de stokjes er aan de onderkant in maar nog niet helemaal tot het einde anders krijg je de cake er straks lastig in.

6. Zet de vorm voor ongeveer 15 minuten in de koelkast (of tot de candy melts hard zijn geworden).

7. Doe het biscuitmengsel (ongeveer 50 gram) in het vormpje en druk iets aan. Zorg ervoor dat je aan de zijkant en de bovenkant genoeg ruimte overhoudt om hem straks af te dekken met de candy melts, anders wordt hij niet glad.

8. Steek het stokje er nu voorzichtig verder in.

9. Giet candy melts eroverheen en zet weer in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.

10. Haal de cakesicles voorzichtig uit de vorm (zie filmpje onder aan de post), je cakesicle is klaar om versiert te worden!

Versieren

Versieren maar! Ik versierde de cakesicles met sprinkles, eetbare bloemen en eetbaar verf in goud. Om de goudspikkels te krijgen spetter je met je kwastje op je cakesicle. De dierenprint maakte ik (bij toeval) door de kwast op het ijsje te duwen. De cakesicles op de rechterfoto maakte ik door met de gesmolten candymelts in een spuitzakje lijntjes te maken en sprinkles erop te strooien.

Als je cakesicle gebroken is wanneer je hem uit de vorm haalt, gooi hem dan niet gelijk weg! Je kunt heel wat camoufleren met decoratie. Zo had ik een gebroken ijsje in de eerste afbeelding hierboven, deze vulde ik op met gesmolten candy melts en sprinkles.

Andere methode

Als je het lastig vindt om de candy melts op deze manier om je cakesicle te krijgen, dan kun je het ook als volgt doen:

Cakemengsel in de vorm doen, het ijstokje in de melts dippen (dan blijft het stokje steviger in de cakesicle zitten) en vervolgens in het cakemengsel duwen. Daarna zet je de ijsvorm in de koelkast (15 min) en vervolgens dip je het hele ijsje in de gesmolten candy melts. Je koelt de cakesicles weer en daarna is hij klaar om versierd te worden!

Inspiratie

De cakesicle bied een strakke en glanzend oppervlak om van alles mee te doen! Op Pinterest is echt heel veel inspiratie te vinden: dieren, cactussen, bloemen, glitters, etc! Hieronder zie je het werk van Raymond Tan, klik hier voor meer van zijn werk op Instagram.

En als kers op de cakesicle: een filmpje hoe je eenhoorn cakesicles maakt!

Nog meer tips? lees dan ook eens mijn 7 tips om te beginnen met bakken of hoe je een taart op kunt fleuren met bloemen!

Ik wens je veel Baking Vibes toe!