Baking Vibes A reason to bake

About

Ik ben Janneke (38) , getrouwd en moeder van drie kinderen van 12, 10 en5 jaar. Ik ben in Suriname geboren maar woon na veel verhuizingen (naar o.a. Brazilië en Portugal) in het mooie Dordrecht. Ik ben extravert, ondernemend en een tikkeltje chaotisch. Naast het bakken ben ik verpleegkundige maar werk ik nu als docent verzorgende bij het Albeda Zorgcollege . Verder ben ik christen en ga ik naar de Evangelische gemeente Jozua in Dodrecht.

Mijn taartenroute

In 2007 ben ik gestart met het maken van taarten, ik volgde bij de ’tafel van 18′ een workshop marspeintaart maken en kon daarna echt letterlijk niet slapen omdat ik het zó leuk vond en allerlei ideeën kreeg. Ik kocht mijn eerste taartboekjes en maakte taarten voor vrienden en familie met veel plezier! Toen waren de taartenwinkels nog op een hand te tellen, zo ging ik naar Zuidplein in Rotterdam en Ridderkerk begon ook al snel een taartdecoratiewinkel.

Ik sloot mij aan bij het forum van de leukstetaarten.nl waar ik allerlei dingen leerde over taarten en ik volgde nog meer workshops, met name gericht op boetseren met fondant en marsepein. Een paar jaar later leerde ik Tim kennen van Kookwinkel de Gruijter in Sliedrecht (aanrader voor je taartspullen!), we raakten bevriend en kwamen samen op het idee om boven zijn winkel workshops te gaan geven. Al gauw kreeg ik hulp van mijn goede vriendin Marinke en we deden heel wat (kinder)worskhops taart decoreren, cupcakes versieren en zelfs cakepops maken, (die waren minder succesvol 😉).

Wat een lol hadden we erin en we leerden met vallen en opstaan. We hadden steeds meer aanvragen en maakten er een bedrijf van: ‘ Boter, meel en eieren ‘ ook stopte ik met mijn werk als verpleegkundige. Mijn andere goede vriend Jelle van soChicken maakte voor mij een prachtig logo en een mooie website waarop ik een blog bijhield en reclame maakte voor de workshops en taarten in opdracht. We hadden zelfs een eigen locatie gehad in Molenaarsgraaf in een voorhuis van een boerderij, superleuk!

Kinderworkshop in de molen van Dordrecht

Ondertussen raakte ik in 2011 zwanger van mijn eerste kindje en dacht dit er ‘ wel even bij te doen’ maar dat bleek dus niet zo makkelijk. Naast het plezier wat wij hadden met het bedrijf, was het ook wel pittig en druk. De productie van de taarten en de voorbereidingen van de workshops werden voornamelijk vanuit huis gedaan en dat was niet makkelijk met een kleine oven en een kleintje die overdag niet veel sliep. Ook merkte ik dat het mijn creativiteit niet ten goede kwam omdat er nu ook een commerciële kant bij kwam kijken. Tevens waren wij niet meer uniek met de marsepeinen taarten aangezien het een echte hype werd in Nederland, veel concurrentie dus! Ik besloot op oproepbasis weer als verpleegkundige te gaan werken, ik vond het werk wel weer erg leuk en merkte de voordelen van een vast inkomen. Dit alles maakte dat ik het besluit nam om te stoppen met het bedrijf. Er volgden daarna een paar jaar van stilte, mijn baking vibes waren gezakt tot het nul-punt….

Totdat ik twee jaar geleden samen met mijn vriendin Marlot mijn eerste dripcake maakte en afsmeerde met botercrème, mijn baking vibes kwamen terug! Dit keer geen vibes meer voor marsepeinentaarten maar voor taarten die je afsmeert met crème of ganache.

Ik ben steeds meer gaan maken en experimenteren met nieuwe technieken, dit ben ik gaan delen op mijn Instagram! Aangezien ik een perfectionist ben denk ik alles al 10x zelf perfect gedaan te moeten hebben maar dat schiet niet op. Ik zal je dan ook meenemen in de tips die ik zelf vind voordat de trend al weg is 😁!